Ötztal: voorklimcursus gevorderden

Kun je al zelfstandig voorklimmen en klim je graag buiten? Doe dan mee met deze cursus waarin je jouw vaardigheden gaat uitbreiden!

Het Ötztal heeft een totale lengte van maar liefst 65 kilometer en is daarmee het langste en belangrijkste zijdal van het Inntal. Dit prachtige groene dal wordt omringd door de statige drieduizenders van de Ötztaler Alpen. Kenmerkend hier zijn de gletsjers, de indrukwekkende watervallen en de rustgevende groene bergweides. In dit bijzondere décor liggen ook veel mooie sportklimgebieden met meer dan 500 gesaneerde single-pitch routes. De rots en routes zijn er van perfecte kwaliteit en worden goed onderhouden want er vindt in Tirol actief gebiedsbeheer plaats door de overheid: www.climbers-paradise.com.

Omschrijving

Het doel van deze cursus is het verkrijgen van meer routine buiten. Tijdens deze week ga je onder begeleiding je klim- en zekertechniek buiten verbreden, maar ook komen andere aandachtspunten van het rotsklimmen aan bod. Bijvoorbeeld het uitwerken van een moeilijke route, de techniek van vallen maar ook waar je op moet letten als je een klimgebied uitzoekt in een klimgidsje.

De klimgebieden die we bezoeken liggen op nog geen 15 minuten rijden vanaf de camping in Umhausen (Camping Ötztal Areana). We vertrekken dan ook iedere ochtend vanaf deze camping en komen hier aan het einde van de dag weer terug. De deelnemers boeken dus zelf hun accommodatie en dat maakt deze cursus ideaal om te combineren met een gezinsvakantie. De camping in Umhausen ligt midden in het Ötztal en is daarom ook perfect als uitvalsbasis voor andere vakantieactiviteiten (op loopafstand: zwembad, prehistorisch museum, waterval, klettersteig, roofvogelpark en prachtige wandelingen op gemarkeerde en goed aangelegde paden). De rest van het gezin kan dus gewoon mee en lekker vakantie vieren!

Cursusinhoud

 • klimtechniek buiten
 • dynamisch zekeren buiten
 • grenzen verleggen buiten
 • valtechnieken
 • routeplanning en het lezen van klimgidsjes
 • tactisch klimmen

Niveau en ervaring

Outdoor voorklimmen vanaf 5c.

Aantal deelnemers

Minimaal 3 en maximaal 4.

Prijs

€ 695,00 p.p.

Inbegrepen

 • 5 klimdagen
 • voorklimmaterialen (setjes en touw) in bruikleen

Niet inbegrepen

 • reis naar Oostenrijk
 • overnachtingen en eten
 • bergsport-/reisverzekering

Benodigde materialen

Persoonlijke materialen: helm, klimschoentjes, gordel, magnesiumzakje, zekerapparaat met schroefkarabiner, Petzl adjust, dagrugzak (inhoud 25/30 liter) en regenkleding.

Data

 • Op aanvraag vanaf 3 of 4 personen

We treffen elkaar op maandagochtend 9:00 uur op de camping in Umhausen, de afsluiting is vrijdagavond om 18.00 uur. Het Ötztal is met de auto (875 km vanaf Utrecht) en met de trein goed bereikbaar.

Alle cursussen en reizen kunnen vanaf 3 personen ook in andere weken geboekt worden. Neem zeker contact op als je hier een vraag over hebt: mail@lahayeclimbing.com of +31-6-30253296.

Ervaringen van deelnemers:

“Paul is niet alleen een geweldige instructeur, maar hij weet ook op zijn cursuslocaties de mooiste plekken te vinden. Persoonlijke aandacht heeft hij hoog in het vaandel. Het was erg fijn dat de groep klein gehouden werd. Als je een leuke en goede klimcursus wilt doen met waar voor je geld, dan moet je bij Paul zijn! B.”

Boek deze activiteit

  ManVrouw

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  • Voor de eventuele huurprijs worden alleen de klimdagen in rekening gebracht. Na de huurperiode bestaat de mogelijkheid om het nieuwe materiaal over te nemen tegen winkelprijs met aftrek van de betaalde huur.

  • Alle bedragen zijn inclusief btw.

  • De door u hierboven verstrekte gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en alleen gebruikt worden voor de toezending van de door u gevraagde informatie over uw geboekte reis of cursus. De gegevens zullen in geen geval aan derden verstrekt worden. Voor meer informatie: Privacybeleid van Lahaye Climbing

  • Aanbetaling van 30% van de totale prijs op: IBAN: NL16 TRIO 0390 9067 43 (BIC: TRIONL2U) t.n.v. I.H. Lahaye o.v.v. uw naam, reis of cursus en de begindatum. Gelieve per deelnemer en per reis of cursus één boekingsformulier in te vullen. Indien de boeking binnen 6 weken voor de begindatum plaatsvindt, dient de volledige reissom (100%) overgemaakt te worden

  • Bij het boeken van een workshop of training dient de volledige som (100%) overgemaakt te worden.

  • De boeking is pas definitief als Lahaye Climbing ook de (aan)betaling ontvangen heeft. Na ontvangst van uw (aan)betaling ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

  Ik verklaar dat ik het bovenstaande boekingsformulier volledig en naar waarheid heb ingevuld en akkoord ben met de Algemene Voorwaarden van Lahaye Climbing. Tevens verklaar ik dat ik in het bezit ben van een geldige bergsportverzekering met dekking van geneeskundige kosten in het buitenland. Ik ben mij bewust van de risico’s van het sportklimmen en accepteer de kans op blessures en ongelukken die deze sport met zich meebrengt.