Tirol: zelfstandig leren voorklimmen

Wil je zelfstandig kunnen sportklimmen op echte rots? Dan is deze cursus waarin je dat stapsgewijs leert echt iets voor jou!

Sportklimmen in Oostenrijk kan perfect in de deelstaat Tirol, hier liggen namelijk de hoogste bergen van dit land. Vooral de hoofdstad Innsbruck en het nabijgelegen stadje Imst zijn omringd door goed ingerichte en makkelijk bereikbare sportklimgebieden. Deze gebieden vind je zowel in de dalen als hoog in de bergen en juist die laatstgenoemde gebieden zijn heel geschikt voor de zomermaanden. Een van deze gebieden is de prachtige Muttekopfhütte, hoog gelegen boven de stad Imst. De massieven rondom de gastvrije Muttekopfhütte bieden meer dan 100 sportklimroutes en liggen op een hoogte van 2100 meter. Niet alleen het adembenemende uitzicht maakt het klimmen hier fantastisch, ook de hoge rotskwaliteit en de goed behaakte routes zorgen voor veel klimplezier. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen vindt er actief gebiedsbeheer plaats door de overheid: www.climbers-paradise.com.

Omschrijving

De klimgebieden die bezocht worden liggen op maximaal een uur lopen vanaf de prachtig gelegen Muttekopfhütte. Deze gebieden kenmerken zich door de hoge kwaliteit kalkrotsen en de goed behaakte routes tot 25 meter hoog. Het doel van deze cursus is het zelfstandig en veilig leren buitenklimmen waarbij ook aandacht besteed wordt aan de laatste inzichten op het gebied van zekerapparaten en veiligheid. In de avonduren worden de praktijklessen aangevuld met theorie.

Bij voldoende bekwaamheid kan het klimvaardigheidsbewijs ‘Outdoor Voorklimmen’ (single-pitch sportklimmen) van de KBV/NKBV behaald worden.

Cursusinhoud

Zelfstandig voorklimmen in de rots, wat ga ik allemaal leren?

 • gebruik topo
 • routes kiezen
 • keuze materiaal
 • klimtechniek
 • voorklimtechniek (inhangen setjes en voorklimvallen)
 • zekertechniek (voorklimmen en toprope)
 • ombouwen, standplaatsen inrichten en abseilen
 • zekerapparaten en dynamisch zekeren
 • ethiek

Niveau en ervaring

Zelfstandig kunnen topropen indoor vanaf 5b.

Aantal deelnemers

Minimaal 3 en maximaal 4.

Prijs

€ 1375,00 p.p.

Inbegrepen

 • 5 klimdagen en 6 nachten halfpension (ontbijtbuffet en eenvoudig 3 gangen menu)
 • lift van Hoch-Imst naar het Alpjoch
 • voorklimmaterialen (setjes en touw) in bruikleen

Niet inbegrepen

 • reis naar Oostenrijk
 • consumpties in de hut
 • bergsport-/reisverzekering

Accommodatie

Eenvoudige accommodatie (berghut) op basis van 4 of 6-persoons slaapzaal (eigen lakenzak meenemen) en gemeenschappelijke douches.

Benodigde materialen

Persoonlijke materialen: helm, klimschoentjes, gordel, magnesiumzakje en zekerapparaat met schroefkarabiner, Petzl adjust, dagrugzak (inhoud 35/40 liter), gevoerde jas, muts & handschoentjes, regenkleding, hoofdlampje, stevige wandelschoenen en zonnebril.

Data

 • Op aanvraag vanaf 3 of 4 personen

We treffen elkaar op zondagmiddag 14:00 uur in Hoch-Imst, afsluiting na het ontbijt op zaterdagochtend.
Imst is per auto (850 km vanaf Utrecht) of per trein goed bereikbaar.

Alle cursussen en reizen kunnen vanaf 3 personen ook in andere weken geboekt worden. Neem zeker contact op als je hier een vraag over hebt: mail@lahayeclimbing.com of +31-6-30253296.

Ervaringen van deelnemers:

“Al verschillende evenementen met Lahaye Climbing gedaan. Zo hebben we met onze groep de workshop ‘dynamisch zekeren’ gedaan en een cursus ’techniek’ die Paul samen met Isolde gaf.
En zo ook een cursusweek buiten klimmen bij de Muttekopfhutte in Oostenrijk waarbij de focus op ‘single pitch’ lag.
Aangezien ik deze zelf al bezat, en het vooral een buiten klimintroductie voor mijn dochter was heeft Paul de cursus zo aangepast dat het voor ons beide een leerzame ervaring was. Sinds deze week klimmen we samen buiten, heerlijk! Zowel Paul als Isolde weten een cursus, workshop of training zo aan te passen dat het voor iedereen leerzaam is, ongeacht het klimniveau. Ze stimuleren je op een positieve manier grenzen te verkennen en weten een prettige sfeer te creëren. Kortom, gewoon erg goed! M.”

“Lahaye climbing raad ik iedereen aan! Liefhebbers van de klimsport, die je graag helpen en een onvergetelijke tijd bezorgen.
Pluspunten:
– Snelle reacties en advies voorafgaand aan de cursus
– Zeer deskundig en heldere uitleg
– Zeer ervaren, daardoor oog voor aandachtspunten en geschikte oefeningen/routes
– Motiverende coaching, waardoor je grenzen opzoekt en snel kunt groeien in je vaardigheden
– Flexibel qua exacte invulling cursus, zodat deze écht aansluit op jouw wensen/vaardigheden
– Plezier en veiligheid staan centraal, geen drillcursus maar een heerlijke vakantie
Minpunten:
– Geen”
M.

Boek deze activiteit

  ManVrouw

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  • Voor de eventuele huurprijs worden alleen de klimdagen in rekening gebracht. Na de huurperiode bestaat de mogelijkheid om het nieuwe materiaal over te nemen tegen winkelprijs met aftrek van de betaalde huur.

  • Alle bedragen zijn inclusief btw.

  • De door u hierboven verstrekte gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en alleen gebruikt worden voor de toezending van de door u gevraagde informatie over uw geboekte reis of cursus. De gegevens zullen in geen geval aan derden verstrekt worden. Voor meer informatie: Privacybeleid van Lahaye Climbing

  • Aanbetaling van 30% van de totale prijs op: IBAN: NL16 TRIO 0390 9067 43 (BIC: TRIONL2U) t.n.v. I.H. Lahaye o.v.v. uw naam, reis of cursus en de begindatum. Gelieve per deelnemer en per reis of cursus één boekingsformulier in te vullen. Indien de boeking binnen 6 weken voor de begindatum plaatsvindt, dient de volledige reissom (100%) overgemaakt te worden

  • Bij het boeken van een workshop of training dient de volledige som (100%) overgemaakt te worden.

  • De boeking is pas definitief als Lahaye Climbing ook de (aan)betaling ontvangen heeft. Na ontvangst van uw (aan)betaling ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

  Ik verklaar dat ik het bovenstaande boekingsformulier volledig en naar waarheid heb ingevuld en akkoord ben met de Algemene Voorwaarden van Lahaye Climbing. Tevens verklaar ik dat ik in het bezit ben van een geldige bergsportverzekering met dekking van geneeskundige kosten in het buitenland. Ik ben mij bewust van de risico’s van het sportklimmen en accepteer de kans op blessures en ongelukken die deze sport met zich meebrengt.