Workshop: dynamisch zekeren & vallen

Wil jij je graag zekerder voelen als voorklimmer en zekeraar? Schrijf je dan snel in voor deze workshop!

Vallen is geen natuurlijke activiteit voor mensen, daarom vinden veel klimmers dat vaak heel spannend. Dit geldt ook vaak voor het opvangen van voorklimvallen. Je kunt echter meer vertrouwen krijgen in het maken en opvangen van voorklimvallen door te leren vallen maar ook door een veilige en correcte zekertechniek volgens de laatste aanbevelingen en ontwikkelingen. Deze zekertechniek noemen we dynamisch zekeren, een techniek die erop gericht is om te voorkomen dat er te strak gezekerd wordt bij een voorklimval. Door deze workshop was voorklimmen en vallen nog nooit zo leuk!

Er zijn diverse zekerapparaten beschikbaar om gratis uit te testen (met dank aan Black Diamond, Mammut en Petzl).

Onderwerpen

 • dynamisch zekeren
 • anticiperen
 • gewichtsverschil (en het gebruik van de Edelrid Ohm)
 • zekerapparaten
 • omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn
 • voorklimvallen
 • techniek van vallen

Locatie

IVY Climbing in Sittard.

Duur

3 uur.

Groepsomvang

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per workshop.

Ingangsniveau

Zelfstandig kunnen voorklimmen vanaf 5c indoor.

Kosten

€ 40,00 p.p. (exclusief entrée klimhal).
Persoonlijke klimmaterialen dienen de deelnemers zelf mee te nemen. Er zijn diverse zekerapparaten beschikbaar om uit te proberen.

Data

NKBV instructeurs opgelet: door het volgen van deze workshop ontvang je 1 bijscholingspunt voor het verlengen van je licentie!

Boek deze activiteit

  ManVrouw

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  NeeJa

  • Voor de eventuele huurprijs worden alleen de klimdagen in rekening gebracht. Na de huurperiode bestaat de mogelijkheid om het nieuwe materiaal over te nemen tegen winkelprijs met aftrek van de betaalde huur.

  • Alle bedragen zijn inclusief btw.

  • De door u hierboven verstrekte gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en alleen gebruikt worden voor de toezending van de door u gevraagde informatie over uw geboekte reis of cursus. De gegevens zullen in geen geval aan derden verstrekt worden. Voor meer informatie: Privacybeleid van Lahaye Climbing

  • Aanbetaling van 30% van de totale prijs op: IBAN: NL16 TRIO 0390 9067 43 (BIC: TRIONL2U) t.n.v. I.H. Lahaye o.v.v. uw naam, reis of cursus en de begindatum. Gelieve per deelnemer en per reis of cursus één boekingsformulier in te vullen. Indien de boeking binnen 6 weken voor de begindatum plaatsvindt, dient de volledige reissom (100%) overgemaakt te worden

  • Bij het boeken van een workshop of training dient de volledige som (100%) overgemaakt te worden.

  • De boeking is pas definitief als Lahaye Climbing ook de (aan)betaling ontvangen heeft. Na ontvangst van uw (aan)betaling ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

  Ik verklaar dat ik het bovenstaande boekingsformulier volledig en naar waarheid heb ingevuld en akkoord ben met de Algemene Voorwaarden van Lahaye Climbing. Tevens verklaar ik dat ik in het bezit ben van een geldige bergsportverzekering met dekking van geneeskundige kosten in het buitenland. Ik ben mij bewust van de risico’s van het sportklimmen en accepteer de kans op blessures en ongelukken die deze sport met zich meebrengt.